22 de març 2016

Abadejo (bacallà) amb carxofes


Ingredients per a 2 persones:
4 talls de llom d'abadejo (bacallà)
3 carxofes
4 o 5 grans d'all
1 ceba
3 tomates
1 branca de julivert
1 grapat d'ametlles
1 ou dur (opcional)
Sal i oli

Elaboració:
En una paella amb una mica d'oli, fregiu les carxofes. Les treieu de la paella i les poseu damunt paper absorbent o les aboqueu a un colador per a eliminar l'excés d'oli.

En una altra paella poseu una mica d'oli i daureu els grans d'all per a què l'oli n'agafi el sabor. Retireu els alls. En el mateix oli, fregiu l'abadejo que prèviament haurem enfarinat. Reserveu.

En una cassola feu un sofregit amb la ceba i la tomata. Mentrestant, prepareu una picada amb les ametlles i el julivert (si voleu, podeu afegir a la picada un gra d'all, això ja depèn de si voleu que quedi amb més gust d'all). Quan el sofregit estigui fet, afegiu la picada, doneu un parell de voltes i aboqueu una mica d'aigua. Quan arranqui el bull, deixeu que bulli durant 5 minuts. Afegiiu l'abadejo i les carxofes i deixeu coure durant 5 minuts més. 
Si voleu, a l'últim moment afegiu un ou dur tallat a quarts.

1 comentari: