29 de des. 2015

Pastís de crema i fruites

Un pastís que agradarà a tothom i molt fàcil de preparar.



Ingredients:
1 làmina de pasta de full.
1 ou per a pintar la massa.
Fruita: préssec i pera en almívar, plàtan, kiwi i maduixes.
Crema pastissera.
Gelatina.

Per a elaborar la crema pastissera:
500 ml de llet sencera
1 pell de llimona i 1 branca de canyella
4 rovells d'ou
100 grs de sucre
40 grs de farina de panís (maizena)

Elaboració:
Poseu a infusionar la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella. Quan arrenqui el bull, tanqueu el foc i deixeu reposar fins que estigui tèbia.

Bateu els rovells amb el sucre, quan hagin blanquejat, afegiu la farina i remeneu bé. Incorporeu, poc a poc, la llet, mescleu bé i aboqueu aquesta preparació en un casso per anar al foc. A mi m'agrada colar-ho.
Manteniu la mescla al foc remenant amb una espàtula de fusta fins que la crema espessa. 
Aboqueu la crema en una safata i tapeu immediatament amb paper film per a evitar que es faci una crosta. Un cop hagi refredat, guardeu a la nevera. Si és possible, feu-la la vespra abans de preparar el pastís, per a què la pugueu treballar bé.

Poseu la làmina de pasta de full en un motlle. Pinteu amb ou batut i punxeu tota la base per a evitar que pugi. Per a la cocció, seguiu les recomanacions que trobareu a l'envàs.

Un cop cuita, deixeu refredar. Mentre, poseu la crema en una mànega i la repartiu per damunt de la base del pastís. Si no teniu mànega, ho podeu fer amb una cullera.

Repartiu la fruita per aquest ordre: préssec, pera, kiwi, plàtan i maduixes. Podeu utilitzar altres fruites com pinya, gerds, mandarines, móres, dependrà de la temporada o de la que més us agradi.

Prepareu una gelatina neutra i repartiu-la pel damunt del pastís, que cobreixi tota la fruita, així li donareu brillantor i quedarà més compactada.

Guardeu a la nevera fins al moment de servir. Sobretot si feu el pastís a l'estiu, procureu no trencar la cadena del fred, ja que la crema és crua.


1 comentari: