14 d’abr. 2015

Cors de carxofes amb oli d'oliva (conserva)


Aprofiteu ara que les carxoferes estan en màxima producció per a omplir el rebost amb aquesta conserva.

Ingredients:

  • Carxofes
  • Suc de llima
  • Aigua
  • Vinagre
  • Vi blanc
  • Llorer
  • Frígola
  • Pebre verd
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra


Elaboració:
Poseu aigua en un bol i afegiu el suc de dos llimes. Netegeu les carxofes i poseu-les en aquesta aigua per a evitar que es facin negres. 

En una olla poseu aigua, un got de vi blanc, un got de vinagre i una cullerada sopera de sal per cada litre i mig d'aigua, tres o quatre fulles de llorer, una branqueta de frígola i uns grans de pebre verd. 

Poseu l'olla al foc i quan comenci a bullir, afegiu els cors de carxofa i els deixeu coure entre 10 i 15 minuts, fins que estiguin tendres. 

Escorreu els cors i poseu-los en un bol amb aigua freda. Deixeu-los uns minuts per tal de tallar la cocció. Retireu els cors de carxofa de l'aigua i els aneu posant damunt d'un drap per a què es vagin escorrent. 

Mentrestant, prepareu els pots. Ompliu-los amb les carxofes, posant-les de manera que quedin com menys espais vuits millor. Afegiu unes boletes de pebre verd i una fulleta de llorer i cobriu amb oli d'oliva verge extra. 

Tapeu els pots i coeu-los al bany maria durant 30 minuts. Deixeu passar uns dies abans de consumir. 

Podeu utilitzar els cors de carxofa com a aperitiu, en amanides, en coques salades, ho deixem a la vostra imaginació.

  • .

4 comentaris:

  1. molt bona recepta, gracis

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per arrodonir-ho, acompanya les carxofes confitades amb unes bones anxoves i uns encenalls de parmesà. Segur que t'agradarà.

      Elimina
  2. bones, jo faig les carxofes macerades amb l'oli molt suau de cocció, molt baix el foc...amb llorer...
    despres envaso i el deixo reposar dies. la pregunta:
    si fem el bany maria amb el pot ple d'oli com a líquid de govern que embolcalla les carxofes, a mi l'oli em supura al dilatar-se la tapa dins l'aigua del bany maria.
    Quan trec els pots estan ben oliosos.

    Com ho fas?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, apreto molt les tapes i sempre són noves. Tot i això, sempre supura una mica d'oli, però molt poc la veritat. Quan han refredat, netejo bé els pots i els guardo. L'oli és un conservant, pel que, en principi, no caldria el bany maria, però jo ho faig per seguretat, ja que normalment no acabo mai els pots que faig dins del mateix any.

      Elimina