22 de gen. 2015

Panets i hamburgueses


Fa un parell de mesos ens van regalar un kit per fer hamburgueses de la casa Lékué. Inclou els motllos i la premsa per preparar les hamburgueses (de dues mides: grans i petites) i els motllos per als panets, també de dues mides, per si es volen preparar mini-hamburgueses. 
Aquell mateix cap de setmana no ens vam resistir a provar-lo i avui publiquem la recepta.
Al web de Lékue podreu trobar més receptes de panets (per a celíacs, amb all i julivert, de cereals, etc.)


Ingredients per als panets
  • 200 g de farina panificable 
  • 45 g de llevat fresc 
  • 45 g d'aigua 
  • 25 g de llet 
  • 1 culleradeta de sal 
  • 15 g de sucre 
  • 20 g de mantega 
  • 1 ou


Elaboració:

Barreja els ingredients secs per una banda i els líquids per una altra. Posa els secs en un bol i ves afegint els líquids i treballant la massa. Queda una mica enganxosa, si s’enganxa massa podeu untar-vos les mans amb una mica d’oli o afegir una mica de farina.
Feu una bola amb la massa, tapeu amb un drap i deixeu reposar durant uns 15 minuts aproximadament.
Passat aquest temps, feu les porcions. Si utilitzeu el kit de Lékué, poseu les porcions a cadascun dels motlles. Per les mides indicades a la recepta, surten 4 panets de 100 grs cadascuna. Nosaltres vam duplicar la quantitat per a fer-ne 8 panets. Tapeu-los amb un drap i deixeu reposar altre cop 15 minuts.

Aplaneu els panets per que a que quedi una superfície plana i regular. Utilitzeu la premsa per fer les hamburgueses i si no teniu el kit, aplaneu-los amb la mà plana. 

Tapeu-los amb un drap lleugerament humit i deixeu reposar entre 60 i 90 minuts, dependrà de la temperatura, a més calor menys temps de fermentació. Han de doblar el tamany.

Poseu els panets amb els motlles damunt de la reixeta del forn. Afegiu si voleu unes llavors de sèsam. Poseu al forn que tindreu a una temperatura de 200ºC i deixeu coure entre 8/10 minuts.
Treieu els panets i deixeu refredar.

Mentrestant haurem preparat les hamburgueses, amb la carn picada a la que hem afegit sal, pebre i una mica d’orenga. Podeu afegir també formatge, una mica de pernil, etc. 

Doneu forma a les hamburgueses amb els motlles que incorpora el kit Lékué.

Poseu una paella o planxa al foc i cuineu les hamburgueses.
Per acabar, talleu els panets per la meitat, poseu l’hamburguesa, una mica d’enciam i uns “pepinillos” (aquests són dels que vam fer en conserva aquest passat estiu). Podeu afegir maionesa, mostassa, etc. això ja depèn del gust de cadascú.

1 comentari:

  1. A veure si n'aprenc...semblen fàcils de fer i fan molt bona pinta, m'ho apunto, gràcies! :)
    Anna

    ResponElimina