19 de febr. 2014

Mini hamburgueses amb carxofa i formatge


Els que ens coneixeu, ja sabeu que el cap de setmana, mentres fem el dinar, solem preparar un aperitiu que després publiquem a Instagram. La majoria de vegades són propostes molt simples, que requereixen poca preparació o elaborades amb "culatons" que tenim per la nevera. Ens agrada compartir-les amb tots vosaltres per animar-vos a fer-les.

En aquesta entrada vam preparar un aperitiu una mica més elaborat, però molt senzill. Una mini hamburguesa amb carxofa i formatge.

Ingredients:
  • Carn picada (en aquesta ocasió és un picolat de vedella i tossino)
  • All tendre
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
  • Pols de ceps o altre tipus de bolet (opcional)
  • Carxofes
  • Formatge de cabra
*La quantitat d'ingredients dependrà de quantes hamburgueses voleu preparar.

Elaboració:
Treballeu la carn amb l'all trinxat, el julivert, la sal, el pebre i el pols de ceps. Doneu-li forma d'hamburguesa. Deixeu-les reposar una bona estona a la nevera (un parell d'hores si pot ser). 
Netegeu les carxofes i partiu-les per la meitat. Fregiu-les en una paella a foc suau.
Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Fregiu les hamburgueses. També podeu fer-les a la planxa.
Poseu les hamburgueses en una safata o plat que pugui anar al forn. Poseu al damunt la mitja carxofa i el formatge de cabra. 
Gratineu durant uns minuts, fins que el formatge s'hagi fos.


3 comentaris:

  1. una tapeta molt original! queda apuntada! Ara que les carxofes són tan bones, en menjaria cada dia! Petons

    ResponElimina
  2. Nyam, nyam...això és un aperitiu o un segon en tota regla! Quina delícia! Petons!

    ResponElimina
  3. Un "montadito" molt xulo! Segur que volen amb un sol mos!

    ResponElimina