18 de febr. 2014

Fideuada de verdures acabades de collir


Des de finals de 2013 que no publicavem cap recepta; ja us vam explicar al Facebook de Ben Remenat que aquests darrers mesos hem estat molt posats en una activitat molt especial que ha organitzat la Societat Musical La Unió Filharmònica d'Amposta, entitat amb la que col·laborem des de fa anys. 
L'activitat en concret ha estat Tribut a Deep Purple, un espectacle on s'ha pogut escoltar a la Banda de Música de la Fila i un grup de rock format pels músics Joan Miró, Josep Jordà, Pako Recio, Josep Maria Blanquet i Miguel Ángel Zaragozá interpretant per primer cop a l'estat espanyol, el Concerto four group and orchestra que Jon Lord, teclista de la mítica banda britànica, va composar el 1969. 
Aquest concert ha suposat molta feina, sobretot per als músics i el seu director, però ha valgut la pena perquè ha estat tot un èxit, més de 1.300 persones en van poder gaudir en directe en les tres sessions que es van fer els dies 8 i 9 de febrer a l'auditori de la Unió Filharmònica d'Amposta.
Si teniu curiositat i en voleu saber més, aquest proper dissabte a les 22.10 h al Canal 33, al programa La Sonora, es podrà veure un petit reportatge d'aquest espectacle i de la societat musical la Fila.

Tot i això, no hem deixat de cuinar, hem preparat algunes receptes que en els propers dies anirem compartint amb vosaltres, però els que teniu un bloc de cuina ja sabeu que la feina no s'acaba en preparar el plat, sinó que després cal escollir les fotos, redactar la recepta, ... Poc a poc.

Us deixem de moment aquesta que vam preparar el dissabte. Aprofitant que a Amposta va fer un dia esplèndid i coincidint amb la celebració de la 19ena Festa de la Carxofa, vam anar a l'hort a collir unes carxofes i altres verdures que conrea el meu pare per als de casa. I amb tanta frescor i varietat al cistell, vam decidir de preparar una fideuada de verdures per dinar que ara us expliquem com vam preparar.

Ingredients:
  • Verdures*
  • Fideus
  • Brou de pollastre
  • Oli
  • Sal


Nosaltres hem utilitzat carxofes, bròquil, espàrrecs de marge, porros, carlotes, favetes, alls tendres, tomàquets de penjar (dels que hi ha a la caseta de l'hort) i tres o quatre xampinyons. Vosaltres ho podeu fer amb les verdures que més us vinguin de gust.

Elaboració:
Netegeu i feu a trossos les verdures. Agafeu una paella, poseu-la al foc amb una mica d'oli d'oliva i comenceu a sofregir totes les verdures: porro, carlota, bròquil, espàrrecs, favetes, carxofes, xampinyons, alls tendres i tomàquets. Deixeu coure uns minuts i afegiu els fideus. Doneu unes voltes, per a que els fideus vagin agafant una mica del gust de les verdures. Afegiu el brou i rectifiqueu de sal. Deixeu coure 5 minuts a foc fort i després baixeu la potència fins que els fideus estiguin cuits. La gràcia del plat és que les verdures han de quedar al dente.

Nota: Com podeu veure a les fotos, nosaltres vam posar molta verdura i menys fideus (uns 120 grs per a dues persones), això va a gustos de cadascú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada