12 de nov. 2013

Arròs amb costella de tossino i castanyes

Aquesta recepta la vaig trobar a una col·lecció que fa anys va publicar La Vanguardia amb col·laboració del malaguanyat Santi Santamaria i que vaig preparar el dia de Tots Sants. Un arròs típicament de tardor. 


Ingredients (2 persones):
  • 200 grs de costella de tossino
  • 1 primentó roig de mida menuda
  • 1 ceba petita
  • 2 grans d'all
  • 1 grapat de castanyes
  • 1 grapat de pèsols
  • 180 grs d'arròs (aquest és de la varietat Carnaroli)
  • 750 ml + 600 ml d'aigua
  • Sal
  • Oli


Elaboració:

Peleu i bulliu les castanyes. Reserveu. 

En una cassola plana, poseu una mica d'oli d'oliva i poseu a fregir la costella. Quan sigui rossa, afegiu la ceba. Al cap d'un parell de minuts, afegiu el primentó i els grans d'all tallat a tires. Deixeu fer el sofregit a foc suau. 

Afegiu els 750 ml d'aigua calenta i deixeu coure fins que s'evapori quasi tot el suc. D'aquesta manera, la carn quedarà ben toba i, a més, agafarà tota la substància del sofregit, que després retornarà a l'arròs.

Quan el sofregit es quedi sense suc, afegiu l'arròs i el sofregiu durant dos o tres minuts. Afegiu les castanyes i els pèsols, si teniu algun tipus de bolet o xampinyó, també els podeu afegir. 

Tireu la resta de l'aigua calenta, rectifiqueu de sal i deixeu coure 5 minuts a foc fort. Baixeu el foc i deixeu coure entre 10 i 12 minuts, fins que l'arròs sigui cuit. Tanqueu el foc i deixeu reposar 5 minuts abans de servir. 

  • .

2 comentaris:

  1. Quin goig aquest arrosset!! i amb les castanyes li dóna un toc de tardor genial!

    ResponElimina
  2. Amb castanyes...qué original! No ho havia vist mai...és ben bé que la castanya és la reina de la tardor! Una abraçada!

    ResponElimina