1 d’oct. 2013

Canelons farcits de rovellons i albergínia


Ja us explicavem que fa uns dies vam visitar Prades i per dinar vam demanar uns canelons de bolets. Dissabte vam comprar al Mercat d'Amposta uns quants rovellons, la única varietat de bolet que vam poder trobar (a part dels clàssics xampinyons). Uns quants els vam gastar per a fer la paella d'arròs amb conill i rovellons i els altres els vam reservar per preparar aquests canelons. 


Ingredients:
  • 400 grs de rovellons o qualsevol altre bolet
  • 2 albergínies de mida mitjana
  • 1 ceba grossa
  • Plaques de canelons
  • Beixamel
  • Formatge ratllat
  • Sal
  • Pebre
  • Oli


Elaboració:

Talleu a dauets petits les albergínies i poseu-les en una escorredora, tireu un grapadet de sal per a soltin el suc, que és el que fa que les albergínies siguin amargues. Deixeu-les reposar durant ben bé 1 hora. Passat aquests temps, passeu-les pel raig d'aigua i deixeu escórrer.
Trinxeu una ceba i poseu-la a coure en una paella amb una mica d'oli. Mentrestant, netegeu i talleu a trocets els rovellons. Quan la ceba sigui cuita, afegiu els rovellons a la paella, deixeu saltar durant un parell de minuts i afegiu les albergínies. Deixeu que es vagi coent tot junt.
Mentrestant, prepareu una beixamel més aviat lleugera. Quan els rovellons i les albergínies siguin cuites, afegiu un cullerot de beixamel a la paella, remeneu i deixeu coure durant un parell de minuts. Rectifiqueu de sal i pebre. Poseu la farsa en una safata i deixeu refredar.
Poseu una olla al foc amb aigua i quan arranqui el bull tireu un grapat de sal i un xorret (poc) d'oli. Tireu les plaques de canelons, no les bulliu totes de cop perquè s'enganxaran. Un cop passat el temps de cocció indicat pel fabricant,escorreu les plaques i deixeu-les eixugar damunt d'un drap net.
Farciu cada placa amb la massa i aneu posant els canelons en una safata que pugui anar al forn; prèviament l'haureu untant amb una mica d'oli per a que els canelons no s'enganxin.
Cobriu amb la resta de la beixamel i poseu a sobre una mica de formatge ratllat, en el nostre cas hem utilitzat mozarella.
Escalfeu el forn a 180º i quan sigui calent, poseu la safata amb els canelons i deixeu coure durant uns 8 minuts. Poseu el grill i deixeu que es gratinen durant 2 o 3 minuts, ja dependrà de la potència del vostre forn.
I a punt per a servir.

Nota: Amb les quantitats indicades es poden farcir ben bé 18/20 canelons. Nosaltres només en vam fer vuit, la farsa sobrant l'hem reservat per farcir unes patates de Prades, recepta que publicarem en una altra entrada. Bé, de fet, és el nostre dinar d'avui i fins que no estiguin al plat no podrem fer la foto de presentació. Ja us explicarem!

  • .

5 comentaris:

  1. Han de ser boníssims, Núria. I el pas a pas queda molt ben il·lustrat!

    ResponElimina
  2. Ohhh m'agrada més aquesta opció que la tradicional, a mi! aquest farcit ha d'estar boníssim, un dinar de luxe!

    ResponElimina
  3. Ja estan fets. Han quedat boníssims. Quin blog més interessant. Ja tinc varies receptes triades per a fer.
    Anna

    ResponElimina