8 de set. 2013

Polpets de Sant Carles de la Ràpita amb ceba


El passat dilluns 2 de setembre la flota d'arrossegament de Sant Carles de la Ràpita va poder tornar a la mar després de 2 mesos de veda. La captura del primer dia va ser molt bona, 29 tones de pesca.
L'abundància de pesca, s'ha notat en el preu del peix, si el dissabte passat compràvem els polpets al mercat municipal d'Amposta a 7,20 euros el quilo, aquest dissabte els podíem comprar a 6 euros.

Amb aquest bon preu, a qui no li ve de gust preparar una cassoleta de popets amb ceba? Nosaltres us expliquem com els cuinem a casa per si us ve de gust preparar-los.

Ingredients

  • 1 quilo de polpets
  • 3 cebes
  • 3 o 4 grans d'all
  • 8 grans de pebre negre
  • 1 fulla de llorer
  • 1 gotet de vi blanc
  • Sal
  • Oli


Elaboració:
Talleu la ceba en juliana i poseu-la a coure en una paella amb una mica d'oli. Deixeu que es faci a foc lent, quasi fins a confitar-la. Un cop la tingueu feta, retireu del foc i reserveu.
Agafeu una cassola, poseu una mica d'oli d'oliva i poseu a fregir els popets, quan comencin a agafar color, afegiu els grans d'all sense pelar, els grans de pebre i la fulla de llorer.
Deixeu que es doren els alls. Afegiu la ceba, doneu unes voltes i incorporeu el vi blanc. Deixeu evaporar l'alcohol. Tapeu la cassola, baixeu el foc i deixeu que es facin poc a poc, fins que els polpets estiguin tous, ben bé mitja hora. Si fes falta, afegiu una miqueta d'aigua.

  • .

1 comentari: