7 de set. 2013

Fideuada



Avui anàvem amb la idea de preparar uns calamars farcits però els que hem trobat al mercat eren de mida massa petita. N'hem comprat igualment, perquè ens serviran per fer-los a la planxa, malgrat que el preu no convidava massa a fer-ho. Llavors hem pensat en comprar el necessari per preparar una fideuada.

Les galeres no comencen la temporada fins a principi de novembre i això es nota tant en el preu com amb la mida, però ens agrada més preparar la fideuada amb galeres que amb llagostí o gamba.

Dissabte passat vam fer una bona olla de brou de peix, que vam repartir en recipients i congelar, o sigui que avui ja tenim feina avançada.

Per preparar fideus a la cassola, ens agraden més aviat gruixuts, en canvi, a la fideuada, ens agraden més prims. A meitat matí, a Amposta, ha començat a caure un xàfec de dos rovells i qualsevol surt al carrer per anar al super a comprar un paquet de fideus. Així que ens hem conformat amb els que teníem al rebost, una mica més gruixuts del  que ens haurí agradat.

Tot i això, hem de dir que la textura ens ha agradat, no estaven gens passats i gràcies al sofregit, la picada i el brou, han quedat amb molt de sabor.

Aquí us indiquem els ingredients i com l'hem preparat.

Ingredients (2 persones):
  • 6 galeres
  • 1 sípia
  • 400 grs de musclos
  • 1 primentó roig
  • 1 gra d'all
  • 1 tomàquet madur
  • 200 grs de fideus
  • 1 litre de brou de peix*


Per a la picada:
  • 1 gra d'all (menut)
  • 1 branca de julivert

*La quantitat de brou dependrà del temps de cocció del tipus de fideu que utilitzeu. I en aquest cas, com utilitzem una paella molt gran per a la quantitat de fideus que emprem (ja que ens agrada que hi hagi poc gruix, que quedi planet), hem de posar més brou, perquè a l'haver-hi més superfície, s'evaporara més ràpid. 


Elaboració:
Obriu els musclos al vapor i reserveu.
Poseu la paella al foc amb una mica d'oli. Talleu unes tires del primentó i les fregiu. Reserveu. Poseu a fregir les galeres. Mentres, talleu la resta de primentó a dauets ben petits.
Quan els galeres estiguen fregides, reserveu-les. Poseu a la paella el primentó, deixeu que es vagi fent a poc moderat, afegiu el gra d'all trinxat i el tomàquet tallat a dauets o ratllat, com preferiu. 
Deixeu que es faci el sofregit.
Prepareu la picada al morter, afegiu-ne una part al sofregit. Doneu unes voltes i poseu els fideus. Deixeu enrossir-los dos o tres minuts i afegiu la sípia tallada a trossos. Doneu dos o tres voltes i afegiu el brou ben calent.
Deixeu bullir a foc fort durant 5 minuts, afegiu la resta de la picada, que haureu deixatat amb una mica del brou.
Repartiu els musclos i les galeres i deixeu bullir fins que els fideus estiguin cuits. Habitualment, als paquets de fideus s'indica el temps de cocció. 
Al moment de tancar el foc us ha de quedar una mica de líquid, que els fideus absorviran durant els 3 o 4 minuts de repòs.

N'hi ha que preparen un allioli per acompanyar la fideuda però a casa pensem que s'acaba "menjant" el sabor dels fideus i la resta dels ingredients.

  • .

2 comentaris: