17 de juny 2013

Xurrasco de vedella al forn


El xurrasco (costella de vedella) és una carn molt saborosa i amb un preu molt acceptable, que a casa ens agrada cuinar al forn, ja que si el tall no és molt gruixut, està cuit en poc temps. 

El meu pare sempre me guarda les cebes i les patates més petites, aquelles que queden al troç després de collir les grosses. Aquestes patates "mini" m'agrada cuinar-les senceres i amb pell, perquè així queden més cruixents. N'hem aprofitat unes quantes per preparar aquesta recepta tan senzilla que us presentem avui.

Ingredients:
  • 4 talls de xurrasco
  • Cebes i patates petites
  • Herbes provençals
  • 1/2 gotet de vi blanc
  • Oli, sal i pebre


Elaboració:

Saleu i empebreu els talls de xurrasco i poseu-los en una safata per anar al forn (és aconsellable treure una hora abans la carn de la nevera, perquè vagi agafant la temperatura ambient).
Netegeu i peleu les cebes. Netegeu les patates amb l'ajuda d'un raspall de cuina. Saleu les cebes i les patates i afegiu-les a la safata amb la carn. Tireu per damunt de tots els ingredients un bon grapat d'herbes provençals i afegiu el vi i un bon raig d'oli d'oliva.

Poseu al forn, prèviament escalfat a 180º i deixeu coure fins que les patates estiguin cuites. Vigileu perquè possiblement es farà més prompte la carn que no pas les patates. En aquest cas, reserveu la carn en un plat i deixeu al forn les patates fins que estiguin cuites. En aquest moment, torneu a posar la carn durant un parell de minuts per a que torni a agafar temperatura.

  • ..

2 comentaris: