2 de maig 2013

Coca de ceba i xampinyons


Aprofitem que tenim a l'hort cebes noves per preparar una coca ben bona. Aquesta coca és molt fàcil de preparar, la única cosa és que requereix una mica de temps perquè la ceba s'ha de coure poc a poc. 

Ingredients per a la massa:

  • 150 ml d'aigua tèbia
  • 35 ml d'oli d'oliva
  • 300 grs de farina de força
  • 20 grs de llevadura de forner
  • 1 polsim de sal


Per al farcit:

  • 12 cebes de mida mitjana (aprox)
  • 500 grs de xampinyons
  • 6 talls de cansalada fumada
  • Tomàquet triturat
  • Mozzarella
  • Orenga 


Elaboració:

Talleu la ceba en juliana i les poseu a coure a una paella amb una mica d'oli d'oliva. L'heu de coure a foc molt lent i posant una tapa a la paella. Deixeu-la ben bé 1 hora i mitja o més, fins que estigui caramelitzada. Un cop cuita, poseu-la en un escorredor i reserveu.

Lamineu els xampinyons i fregiu-los amb una mica d'oli.

Per preparar la massa desfeu la llevadura amb una mica d'aigua tèbia. Feu un volcà amb la farina (on haureu barejat la sal) i afegiu la llevadura, l'oli i l'aigua. Amasseu bé, fins aconseguir una massa ben fina i elàtica. Poseu-la en un bol i tapeu amb film transparent. Deixeu reposar uns 30 minuts.

Passat el temps de llevat, doneu forma a la coca amb l'ajuda d'un corró. La massa us ha de quedar fina. Poseu al damunt una mica de tomàquet triturat, no molt. Repartiu la ceba caramelitzada, la cansalada fumada tallada a trossets petits i els xampinyons. Espolseu una mica d'orenga i per acabar repartiu la mozarella o el formatge ratllat.

Poseu al forn calent a 190º entre 15 i 20 minuts. Bon profit.

2 comentaris:

  1. Aquesta coca entra pels ull! En tastar-la ja deu ser massa! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Núria, quina bona pinta!! A aquesta hora fa venir una gana...!! Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina