28 de maig 2013

Cassola de fesols negres amb verdures


A casa ens agraden molt els llegums. Són nutritius, gustosos i econòmics. Aquí deixem una recepta preparada amb verduretes, en aquest cas unes bledes que vam collir a l'hort el mateix matí.

Ingredients per a 2 persones:
  • 1 ceba petita
  • 1/2 primentó verd
  • 1 carlota
  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada de tomàquet triturat
  • 1 patata
  • 4 fulles de bleda
  • 200 grs de fesols negres cuits
  • 3 tallets de cansalada fumada
  • Pebre roig
  • Sal i oli


Elaboració:
Posem una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva. Trinxem la ceba i la posem a la cassola que es vagi sofregint poc a poc. Quan estigui transparent, afegim el primentó verd, la carlota i l'all. Quan aquestes verdures estiguin sofregides, afegim la cansalda i després una cullerada de tomàquet triturat.
Mentre s'acaba de fer el sofregit, netegem les bledes i les tallem a trossos petits. Fem el mateix amb la patata.
Afegim la patata a la cassola i hi tirem una culleradeta de pebre roig, remenem per evitar que es cremi. Afegim les bledes i ho cobrim amb aigua. Deixem coure fins que les patates estiguin quasi cuites. En aquest moment hi posem els fesols i ho deixem coure tot junt durant 5 minuts.

  • v
  • v

2 comentaris:

  1. Els meus fesols preferits són els de Santa Pau, però aquests negres que has cuinat tu també fan molt bona pinta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agraden més els del ganxet. Els meus sogres en cultiven a l'hort i la meva sogra els cou i els fa en conserva (com el que trobes al supermercat).
      Saltats a la paella amb una mica d'oli d'oliva i un parell d'alls tendres són boníssims. I sempre tens alguna cosa al rebost a la que recórrer si un dia tens poc temps per preparar el dinar.

      Elimina