13 de maig 2013

Carquinyols


Després d'una visita de només quatre dies, la meva cosina Andrea se n'ha  tornat avui dilluns a Weimar (Alemanya). Des de Nadal que no havia estat a Amposta i va aprofitar un viatge sorpresa per conèixer el nou membre de la família, va arribar tot just el dia que neixia Hugo.
Diumenge la tarda vaig preparar-li un assortit de melmelades i uns carquinyols per emportar-se, per a que, quan s'ho mengi, pensi amb Catalunya. 
Andrea, esperem amb ganes el mes d'agost per tornar-te  a tenir a casa.

Ingredients:
6 ous
500 grs d'ametlles amb pell
500 grs de sucre
Farina (la que admeti)
2 paperets de grasiosa o 1 sobre de Royal
La pell d'una llimona ratllada
Un xorret d'anís
Canyella en pols (opcional)

Elaboració:

Bateu els ous amb el sucre, afegiu la pell de llimona ratllada, el xorret d'anís i la canyella en pols. Remeneu bé. Afegiu la farina poc a poc i la llevadura. Quan comenci a agafar consistència, afegiu les ametlles. Acabeu d'afegir una mica més de farina fins que pugue donar forma a la massa.
Feu unes barretes llargues i estretes, la mida dependrà de com de grans vulgueu els carquinyols. 
Poseu-les en una llauna i pinteu-les amb ou batut disolt amb una mica d'aigua. Poseu al forn, previament escalfat a 180º, fins que comencin a agafar una mica de color.
Retireu les barretes del forn i ajudant-vos d'un drap net (per no cremar-vos), talleu a llesquetes, abans no es refredi. Poseu els carquinyols a la llauna i els torneu a introduir al forn fins que estiguin torradets.
Deixeu refredar. Si els guardeu en un pot hermètic us poden durar un parell de mesos perfectament.

1 comentari:

  1. Aquests carquinyolis tan quedat espectaculars!!! L'Andrea s'emporta una immillorable mostra de la pastisseria catalana! Una abraçada!

    ResponElimina