14 d’abr. 2013

Melmelada de taronja


Fa uns dies vam preparar melmelada de taronja però ens havíem oblidat de publicar-la. Enguany, les taronges són molt dolces i bones, per això hem posat només 350 grs. de sucre per cada quilo de fruita. per tant, si les vostres taronges són més àcides, poseu-ne una mica més, al vostre gust.

Ingredients:
  • 2 quilos de taronges (pelades)
  • 700 grs de sucre


Elaboració:
Peleu i talleu a trossos les taronges, eliminant tota la part blanca, que és la que li dona amargor. Poseu-les en un bol. Si voleu, podeu afegir una pell ratllada o tallada a tiretes, en aquest cas, nosaltres no ho hem fet.
Afegiu el sucre i deixeu reposar a la nevera un parell d'hores.

Poseu les taronges i el sucre en una cassola i ho deixeu coure a foc lent durant uns 30 minuts. Sobretot heu d'anar vigilant que no s'agarri i també heu de treure l'escuma.

Deixeu refredar una estona i passeu-la per la batedora per a que us quedi fina. Poseu en pots de vidre, prèviament esterilitzats, tapeu i coeu al bany maria durant 20 minuts.

Una variant d'aquesta melmelada, és afegir una culleradeta de gingebre en pols al sucre, tindreu una melmelada amb un toc picant i refrescant al final.

En aquesta ocasió n'hem fet de les dues maneres.

6 comentaris:

  1. Boníssima sola i com a ingredient per un piló de receptes!!!

    ResponElimina
  2. molt bona melmelada. Quan fem melmelada sempre és molt millor fer servir fruita de molta qualitat i al punt de maduració!!

    ResponElimina
  3. Una manera d'aprofitar les taronges del nostre hort, enguany molt dolces i saboroses.
    Gràcies per visitar el bloc.

    Núria

    ResponElimina
  4. M'apunto la recepta. Aquesta setmana tinc ganes de fer-ne, ara que les taronges són tan bones!! Gràcies per compartir-la! Petons

    ResponElimina
  5. Es fa bullir sense aigua?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No entenc què vols dir bullir sense aigua? si et refereixes a la taronja amb el sucre, no s'ha de posar aigua, perquè ja hi ha el suc de la fruita. I si preguntaves pel bany maria, sí, per bullir al bany maria hi ha d'haver aigua.

      Elimina