2 de març 2013

Trena de brioix





















Aquest dissabte la tarda hem estat penjant les cortines a l'auditori de la Fila, ja que aquesta passada setmana les vam portar a la bugaderia. Hem estat una bona estona, perquè hi ha molts de metres de cortina.
En acabar hem berenat. Un troç de trena amb una mica de xocolata i un trocet de cóc de nous i panses. S'ha de recompensar la bona feina.


Ingredients:
  • 600 grs de farina de força
  • 50 grs de mantega
  • 250 ml de llet
  • 125 grs de sucre
  • 25 grs de llevadura de forner
  • 2 ous
  • 2 cullerades d'aigua de tarongina (azahar)
  • La pell d'una taronja ratllada
Elaboració:
En un bol disoleu la llevadura en una mica de llet tèbia. Agafeu unaaprell de cullerades de farina i una culelradeta de sucre. Remeneu bé, tapeu amb film transparent i deixeu reposar 15 minuts.

En un bol poseu la farina en forma de cercle, fent un forat al mig on posareu els ous, la mantega en textura pomada, el sucre, la llet, la pell de taronja, l'aigua de tarongina i la llevadura espumada.

Ho barregeu bé i ho amasseu uns 10 minuts (si teniu amassadora elèctrica millor). La textura de la massa ha de ser que quan la deixeu damunt del pedrís un moment, s'enganxa.

Deixeu la massa en un bol tapat amb un drap i deixeu reposar un parell d'hores en un lloc càlid. Ha de doblar el volum, per tant, el temps de llevat dependrà de la temperatura ambient, a l'estiu serà més poc temps.

Dividiu la massa en dos. De cadascuna de les dues parts, en feu una trena, que posareu damunt d'una llauna.
Pinteu amb ou batut i ensucreu. Tapeu amb un drap i deixeu reposar durant un hora aprox.

Calenteu el forn a 160º i poseu les trenes. Deixeu coure entre 15 i 20 minuts. Punxeu amb una agulla per saber si estan cuites.

Per esmorzar o per berenar, amb unes onzes de xocolata, o amb mantega i melmelada, és deliciosa.

1 comentari:

  1. Les trobo espectaculars i faré brioix amb aquesta forma segur!!! I ben ensucrats, com els teus!!! una abraçada!

    ResponElimina