12 de març 2013

Pa de sègol (preparat)


Aquest és un pa que he preparat amb un preparat que vaig comprar al supermercat (LIDL), una barreja de farina de blat i de sègol. La barreja està especialment indicada per utilitzar amb panificadora, però com no disposo d'aquest estri, vaig preparar-lo manualment.

El preparat ja porta llevadura en sec però jo vaig afegir un petita quantitat de massa fermentada. Un altre dia vull provar de fer-ne comprant les farines per separat, amb massa mare i comprovar-ne la diferència. Ja us ho explicaré.

Tendre o torrat, amb una mica de mantega i melmelada o amb formatge fresc i una mica de salmó fumat, és un pa molt gustós.

Ingredients:
  • 500 grs de preparat de farina de blat i sègol
  • 375 ml d'aigua
  • 50 grs de massa fermentada


Elaboració:

Barregeu la farina amb l'aigua, pasteu la massa, deixeu reposar uns 15 minuts i afegiu la massa fermentada. Amasseu amb les mans durant 10 minuts.
Feu una bola amb la massa i poseu-la en un bol, tapat amb film transparent o amb un drap humit. Deixeu reposar en un lloc càlid durant 1 hora o 1/5 hores aproximadament.

Agafeu la massa i amasseu uns segons per eliminar l'aire de fermentació. Doneu-li forma de pa allargat i poseu en un motlle, en aquest cas un banetone (recipient fet amb pasta de fusta especial per llevar el pa). 
Tapeu amb film transparent i deixeu reposar durant 1 hora.
Escalfeu el forn a 200º C i ruixeu amb aigua abans d'introduir el pa per generar vapor. 
Aboqueu el pa del banetone a la llauna i poseu al forn calent. El deixeu coure uns 40/45 minuts, fins que estigui ben cuit.
Deixeu refredar damunt d'una reixeta, perquè si el deixeu damunt de la llauna, treurà humitat i la crosta quedarà toba.



1 comentari:

  1. oh quina pinta! I amb aquest tovalló de quadres que el presentes té una pinta molt rústica! Al lidl hi ha farines i barreges realment interessant, també n'hi ha una de pipes que m'agrada molt! Petons

    ResponElimina