17 de febr. 2013

Bacallà al forn amb patates i primentons


Avui havia decidit que per dinar em venia de gust un plat amb bacallà. No tenia pensada cap recepta concreta, però aprofitant que ahir ens van regalar una bona bossa de primentons i albergínies, he pensat que els primentons els podria utilitzar per preparar el bacallà al forn.
El bacallà és un dels meus peixos preferits, sinó el que més. Antigament considerat menjar de segona categoria s'ha anat fent pas fins convertir-se en un dels plats preferits dels bons gourmets. És un peix molt versàtil, permet prepara-lo de moltes maneres i es fa bon acompanyar per molts d'ingredients.

Ingredients 2 persones

  • 2 talls grans de bacallà desalat
  • 1/2 primentó roig
  • 1/2 primentó verd
  • 2 patates
  • 2 tomàquets
  • 2 alls tendres
  • Vi blanc
  • Farina
  • Sal, oli i pebre


Elaboració:
Posa oli en una paella i mentres es calenta, pela i talla a rodanxes fines les patates. Posa-les a la paella i les tens uns minuts, sense acabar-les de fregir del tot. Les retires i les poses damunt de paper absorvent.
Talla a tires gruixudes els primentons i fes el mateix que amb les patates. 
En una altra paella, posa una mica d'oli, enfarina el bacallà i el fregeixes una mica, fins que agafi color de les dues bandes.
En una safata per anar al forn fes un llit amb les patates, al damunt posa els tomàquets ratllats, corregeix de sal i posa una mica de pebre. Posa el bacallà i coloca al damunt les tires de primentó.
Talla a rodanxes els dos alls tendres i els reparteixes per la safata.
Tira un xorret de vi blanc i posa al forn a 180º entre 10 i 15 minuts, dependrà del gruix del bacallà.
Quin plat! els primentons carnosos i dolços, les patates que han recollit tots els sabors i el bacallà, què hem de dir del bacallà? Tinc raó? Només hi ha una manera de saber-ho: apunteu a la vostra llista de la compra els ingredients i proveu de preparar aquesta recepta.







  • 6 comentaris:

    1. Ep!! Aquest bacallà té una pinta boníssima, Núria, deu ser una delícia! I estèticament queda preciós! petonets

      ResponElimina
    2. Quina bona pinta que té el bacallà, Núria! :D Realment és un peix que queda bé amb tot, m'encanta :) La presentació que has fet t'ha quedat genial ^^ Queda molt vistós :D
      Molts petons ^^

      ResponElimina
    3. Avui t'he copiat la recepta i he triomfat!! Boníssim!!:-)

      ResponElimina
      Respostes
      1. Me n'alegro que t'hagi agradat aquesta manera tan fàcil i ràpid de preparar el bacallà, per a mi el millor de tots els peixos. Ah, i no és copiar la recepta, sinó compartir-la. Salut!

        Elimina
    4. Felicitats pel blog, buscant receptes de bacallà he trobat la teva. Fa molt goig, ja tinc ganes de fer-la.

      ResponElimina
      Respostes
      1. Gràcies Bernat. Aquesta recepta me va sortir com una manera d'aprofitar els primentons i les tomates de l'hort. Si pot ser, utilitza tomata d'amanida, perquè el gust un pèl àcid li dóna al plat un contrast molt especial. Que vagi bé!

        Elimina