24 de febr. 2013

Arròs amb gambes i calamars


Aquesta setmana un amic ens ha regalat un parell de quilos de l'arròs bomba que elaboren artesanalment a la seva finca, prop de la mar. És aquest un arròs de gra molt petit, que absorbeix molt bé els sabors del brou, un producte de molta qualitat.

Ingredients (2 persones):
  • 150 grs d'arròs bomba
  • 6 gambes
  • 4 calamars 
  • 1/4 de ceba de figueres trinxada
  • 1 all tendre
  • 1 tomàquet ratllat
  • 1/2 copeta de conyac
  • 1 nyora
  • 1 o 2 grans d'all
  • 800 cc de brou de peix
  • Sal i oli


Elaboració

Poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Fregiu la nyora i els grans d'all. Reserveu al morter.
En el mateix oli fregiu les gambes. Reserveu.
Per a fer el sofregit afegiu primer la ceba i quan sigui rossa, afegiu l'all tendre i el tomàquet ratllat. Quan el sofregit estigui fet, afegiu el conyac, deixeu evaporar l'acohol i poseu els calamars tallats a trossos.
Doneu un parell de voltes i afegiu l'arròs. Enrossiu-lo durant un parell de minuts i afegiu el brou calent. 
Mentre es cou l'arròs, piqueu la nyora amb els alls, ho deixateu amb una mica d'aigua i ho coleu.
A mitja cocció afegiu la picada a l'arròs. Rectifiqueu de sal i deixeu coure fins que l'arròs estigui fet.


1 comentari: